, , ,

Vegetarisk/vegansk sill på aubergine

aubergine med örtkräm

Vegetarisk/vegansk sill på aubergine med örtröra och sting av pepparrot

Detta intressanta recept hittade vi hos ICA. Vi älskar både palsternackor och pepparrot och i kombination med auberginesill kunde vi inte annat än tro, att det skulle bli en smaksensation för våra smaklökar.

I vår version låter vi skalet vara kvar på aubergine. Det finns massor av nyttigheter i skalet men det kan vara svårt med den hårda ytan.  Är du osäker förslår jag att du provar dig fram och skalar bara halv auberginen.

Vi har även lagt till ruccola och ökat på antal msk pepparrot och vitlöksklyftor, som vi tycker ICA har varit alldeles för försiktiga med. För originalreceptet se här ICAs auberginesill.

Ingredienser:

1 aubergine

1 dl ättiksprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

1 tsk gula senapsfrön

1–2 lagerblad

 

Örtkräm:

200 g kokta skalade palsternackor

1/2 dl rapsolja

1 dl vatten

30 g färsk babyspenat

30 g ruccola

1 dl persilja

1 dl dill

2–4 msk riven pepparrot

2 vitlöksklyfta

1 salt och peppar

 

Gör så här:

Blanda i en kastrull ättika, socker, vatten och kryddor. Koka upp och ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

Skölj och dela auberginen i mitten på längden. Skär i månhalvorna och dela de en gång till så du får ca 2 cm tjocka stavar. Lägg de i ett glaskärl Häll över den varma lagen ovanpå auberginen. Rör om då och då. Ställ i kylskåpet i minst 8 timmar.

Skala och koka palsternackorna till de blir mjuka. Mixa ihop i en matberedare, eller stavmixer resterande ingredienser.

Häll av och kramar försiktigt överflödig vätska ur auberginen och blanda med örtkrämen. Rör om.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *