Skapa en riktigt härlig och doftande höstkänsla i köket!
4 auberginhalvor | Tillagning ca 40 min
Ingredienser:
2 auberginer
1 stor lök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackade eller rivna
12 körsbärstomater, halverade
125 g mozzarella, riven i mindre bitar
Oliv- eller rapsolja
Brödsmulor/ströbröd/panko
Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela auberginen på längden, låt fästet vara kvar. Skär loss fruktköttet med en liten kniv men låt ca 1 cm vara kvar längs skalet så det blir som en skål. Pensla invändigt med olja, lägg skalen i en ugnsform och baka i ugnen ca 15 minuter tills de är mjuka.
- Sänk ugnsvärmen till 200 g
Gör fyllningen under tiden;
- Tärna det urgröpta auberginköttet.
- Stek löken i lite olja i stekpanna tills den är glansig. Tillsätt auberginetärningarna och låt dem mjukna innan du lägger i vitlöken och tomaterna. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Ta pannan från värmen och blanda i mozzarellan.
- Fyll de ugnsbakade aubergineskalen med röran, strö lite brödsmulor över och ringla över olja.
- Ugnsbaka 10 – 15 minuter tills osten har smält och toppningen är krispig och gyllenbrun.
Servera gärna med en grönsallad.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!