,

Ugnsbakad aubergine på italienska

Aubergine

Skapa en riktigt härlig och doftande höstkänsla i köket!

4 auberginhalvor | Tillagning ca 40 min

Ingredienser:

2 auberginer

1 stor lök, finhackad

2 klyftor vitlök, finhackade eller rivna

12 körsbärstomater, halverade

125 g mozzarella, riven i mindre bitar

Oliv- eller rapsolja

Brödsmulor/ströbröd/panko

Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela auberginen på längden, låt fästet vara kvar. Skär loss fruktköttet med en liten kniv men låt ca 1 cm vara kvar längs skalet så det blir som en skål. Pensla invändigt med olja, lägg skalen i en ugnsform och baka i ugnen ca 15 minuter tills de är mjuka.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200 g

Gör fyllningen under tiden;

  1. Tärna det urgröpta auberginköttet.
  2. Stek löken i lite olja i stekpanna tills den är glansig. Tillsätt auberginetärningarna och låt dem mjukna innan du lägger i vitlöken och tomaterna. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Ta pannan från värmen och blanda i mozzarellan.
  3. Fyll de ugnsbakade aubergineskalen med röran, strö lite brödsmulor över och ringla över olja.
  4. Ugnsbaka 10 – 15 minuter tills osten har smält och toppningen är krispig och gyllenbrun.

Servera gärna med en grönsallad.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *