Tortillawraps med potatis och kikärtor

Ekopasens Tortillawraps

Så genuint mexikanska att Trump skulle bygga en mur runt dem.

4 portioner
Tillagning ca 35 min

Ingredienser:

  • 4 st potatisar
  • 1 fpk kikärtor
  • 1 st rödlök
  • 1 st morot
  • 1 påse mixad sallad
  • 1 fpk wraps (tortillabröd)

Marinad:

  • olja
  • timjan
  • kanel
  • spiskummin
  • salt
  • chiliflakes

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Gör en marinad av 1 msk olja, 1 tsk timjan, salt och ¼ tsk kanel + en nypa chiliflakes. Skiva potatis i halvmånar och lägg i marinaden. Blanda om och sprid ut på en plåt/bakplåtspapper.
  3. Skölj och torka kikärtor. Marinera dem i 1 msk olja, ½ tsk kanel, 1 tsk spiskummin, salt (kryddorna koriander och kardemumma passar bra ihop med kikärtorna, ta 1 tsk av vardera). Rör om och häll kikärtorna på samma plåt som potatisen.
  4. Grädda i ca 25 minuter tills potatisen är mjuk och kikärtorna är gyllenbruna och något krispiga. Vänd grönsakerna minst en gång.
  5. Lägg wrapsen i en fuktig handduk och värm på eftervärme i ugnen 1-2 minuter. De blir då en aning mjukare och följsammare.
  6. Fyll wrapsen med sallad, tunt skivad morot, lök, potatis och kikärtor.

Servera med valfri dressing, extra frön som pumpafrön eller solroskärnor och rulla ihop.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *