Tims bästa pålägg

Tims macka

Smarrigaste pålägget. Detta recept kommer från Tim i Norrköping som  själv skriver att han föreslår färskbakat valnötsbröd och vi håller fullständigt med .

ca 6 mackor
Tillagning ca 15 min

Ingredienser:

  • 1 rödbeta
  • 1 päron
  • 250 g färska champinjoner
  • 2,5 dl iMat

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Stek svampen tills den fått färg, tillsätt iMat och koka upp under omrörning. Svampen kommer ge såsen en fin färg.
  3. Skiva päronet längs med frukten, undvik kärnhuset. Skivorna ska vara ca en halv centimeter tjocka.
  4. Skrubba och skölj rödbetan väl, vi behåller skalet. Skär av toppen och botten, skiva.
  5. Ringla vegetabilisk olja över brödskivorna, trava päron och rödbeta och ställ in i ugnen i 5-7 minuter.

Krydda med salt och peppar. Servera med svampsåsen.

Smaklig måltid och tack Tim!


TIPS:

Förutom färskt valnötsbröd, så tipsar Tim att man kan använda avokado istället för olja och garnera med färska valnötter.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *