Ett annorlunda spjäll som passar utmärkt till julbordet, Oumph av soja.
Vi tackar @FKampenberg växtbaseradvardag för lånet av detta sköna julrecept!
Ingredienser:
2 påsar Oumph! The Pure Filet – tinad
GLAZE
- 1 dl lönnsirap
- 0,5 dl iMat
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk citronsaft
- 1 krm chipotlepulver – eller färdig chipotlepuré, testa dig fram till mängd (obs kryddan är stark)
- 1 msk kinesisk soja
- Ev. salt
STRÖ
Lika delar:
- citronzest
- torkad grönpeppar
- koreanskt chilipulver-kodjokaro
Gör så här:
- Koka filéerna i lättsaltat vatten 5 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka ihop alla glazeingredienser i en kastrull på spisen. Chipotlepulver kan vara grymt starkt, så smaka av!
- Glazera Oumph! The Filet runt om och lägg i en smord form. Tillaga i ugnen ca 10 minuter, tills glazen fått färg. Mortla grönpeppar och blanda med koreansk chili och citronzest. Dra på ”Ströt” när du tagit ut Oumph! ur ugnen.
- Detta går såklart att variera precis som man vill. Tex koka upp filén med marinaden och låta stå några timmar för mer smak. Smaksätt hur du vill!