”Spjäll” på Oumph!

Ett annorlunda spjäll som passar utmärkt till julbordet, Oumph av soja.

Vi tackar @FKampenberg växtbaseradvardag för lånet av detta sköna julrecept!

Ingredienser:

2 påsar Oumph! The Pure Filet – tinad

GLAZE

  • 1 dl lönnsirap
  • 0,5 dl iMat
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm chipotlepulver – eller färdig chipotlepuré, testa dig fram till mängd (obs kryddan är stark)
  • 1 msk kinesisk soja
  • Ev. salt

STRÖ
Lika delar: 

  • citronzest
  • torkad grönpeppar
  • koreanskt chilipulver-kodjokaro

Gör så här: 

  1. Koka filéerna i lättsaltat vatten 5 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka ihop alla glazeingredienser i en kastrull på spisen. Chipotlepulver kan vara grymt starkt, så smaka av!
  3. Glazera Oumph! The  Filet runt om och lägg i en smord form. Tillaga i ugnen ca 10 minuter, tills glazen fått färg. Mortla grönpeppar och blanda med koreansk chili och citronzest. Dra på ”Ströt” när du tagit ut Oumph! ur ugnen.
  4. Detta går såklart att variera precis som man vill. Tex koka upp filén med marinaden och låta stå några timmar för mer smak. Smaksätt hur du vill!