En klassiker får nya smaker med marinerad tofu.
4 portioner
Tillagning ca 30 min
Ingredienser:
- 1 st tofu (ca 270-300 g)
- ca 400 g spaghetti (beräkna ca 70-100 g per person)
- 1 fpk passerade tomater
- 1 st lök
- 1 st morot
- 100 g rotselleri eller 1 st selleristjälk
Marinad:
- 1 msk soja
- 1 msk olja
- 1/2 tsk chilipulver
- 1/2 tskvitlökspulver
- 1/2 krm chipotlechili (ger en läcker ”rökig smak” använd med försiktighet – kryddan är stark)
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda samman kryddorna till en marinad.
- Smula tofun i en skål och häll över marinaden, rör om försiktigt. När tofun är dränkt, sprid ut den på en smord bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 30 minuter. Vänd tofun efter halva tiden.
- Under tiden stek lök tills den är genomskinlig. Riv morot grovt och skiva selleri. Lägg i pannan. Häll över passerade tomater. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme tills grönsakerna är mjuka.
- När tofun är klar lägg ner de i pannan och låt koka ihop några minuter. Smaka av och salta och peppra om det behövs.
Koka pastan enligt anvisning på paketet för 4 personer. Servera pastan med såsen och en sallad. Riv gärna över lite parmesanost.
Tips:
Istället för vitlökspulver kan du använd färsk vitlök. Pressa 1-2 klyftor och stek med löken.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!