Spaghetti med tofu

Ekopåse Spaghettie med Tofu

En klassiker får nya smaker med marinerad tofu.

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 1 st tofu (ca 270-300 g)
  • ca 400 g spaghetti (beräkna ca 70-100 g per person)
  • 1 fpk passerade tomater
  • 1 st lök
  • 1 st morot
  • 100 g rotselleri eller 1 st selleristjälk

Marinad:

  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tskvitlökspulver
  • 1/2 krm chipotlechili (ger en läcker ”rökig smak” använd med försiktighet – kryddan är stark)

Ekopåse Marinerad tofu

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Blanda samman kryddorna till en marinad.
  3. Smula tofun i en skål och häll över marinaden, rör om försiktigt. När tofun är dränkt, sprid ut den på en smord bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 30 minuter. Vänd tofun efter halva tiden.
  4. Under tiden stek lök tills den är genomskinlig. Riv morot grovt och skiva selleri. Lägg i pannan. Häll över passerade tomater. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme tills grönsakerna är mjuka.
  5. När tofun är klar lägg ner de i pannan och låt koka ihop några minuter. Smaka av och salta och peppra om det behövs.

Koka pastan enligt anvisning på paketet för 4 personer. Servera pastan med såsen och en sallad. Riv gärna över lite parmesanost.

Tips:


Istället för vitlökspulver kan du använd färsk vitlök. Pressa 1-2 klyftor och stek med löken.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *