Sommarpizza

Sommarpizza Bianco

Härlig sommarpizza med potatis och getost

4 portioner
Tillagning ca 20 min

Ingredienser:
Pizzadeg

  • 8 dl vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 5 msk olja
  • 3 dl kallt vatten
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja, blanda ihop till en deg.
  3. Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Kavla ut degen på bakplåtspapper till fyra tunna pizzabottnar.
  4. Lägg över på plåtar som gärna kan vara heta. Grädda i ugn i ca 8 minuter. Ta ut och lägg på fyllningen.

Fyllning:

  • 2 rödlökar
  • 16 småpotatisar
  • 2 msk olja
  • 200 g getost
  • 2 dl créme fraiche
  • salt, svartpeppar
  1. Skiva rödlök tunt. Stek den sakta i smör i en stekpanna tills den är mjuk. Strö då över socker och vänd runt i pannan tills löken blivit gyllenbrun.
  2. Skiva potatisen så tunt du kan, med mandolin eller osthyvel. Häll lite olja över potatisen, salta och peppra och vänd försiktigt runt.
  3. Bred crème fraiche över den förgräddade pizzabotten.
  4. Lägg på ett lager potatis, sedan den stekta löken och till sist smulad ost.
  5. Grädda i 225 grader i cirka 12 minuter eller tills pizzorna ser fina och färdiga ut.

Tips


Krydda gärna med någon örtkrydda du har hemma. Rosmarin eller oregano passar fint.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *