Rotfruktsgryta med tofu

Rotfruktsgryta

En lättlagad gryta, som inte tar lång tid. Har du tomat eller paprika över kan du med fördel lägga ned de i grytan.

4 portioner
Tillagning ca 25 min

  • 500  g potatis
  • 200 g kålrot
  • 2  morötter
  • 1  purjolök
  • 270 g tofu
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 näve färsk persilja

 

Örtcrème:

  • 2 msk dill, gräslök och persilja
  • 2 dl crème fraiche.

Gör såhär:

1. Skala kålroten.

2. Dela potatis, morötter och kålrot i ungefär lika stora bitar. Skölj och skiva purjolök. Lägg allt i en gryta.

3. Häll över 4 dl buljong och småkoka under lock ca 12-15 min tills rotfrukten är mjuk.

4. Under tiden grytan kokar, skär tofun i cm tjocka fyrkanter. Stek tofun tills den är gyllenbrun. Lägg över den i grytan mot slutet av koktiden.

Örtcrème:

1. Finhacka kryddorna och blanda med crème fraiche.

Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med bröd och örtcrème.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *