En lättlagad gryta, som inte tar lång tid. Har du tomat eller paprika över kan du med fördel lägga ned de i grytan.
4 portioner
Tillagning ca 25 min
- 500 g potatis
- 200 g kålrot
- 2 morötter
- 1 purjolök
- 270 g tofu
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 näve färsk persilja
Örtcrème:
- 2 msk dill, gräslök och persilja
- 2 dl crème fraiche.
Gör såhär:
1. Skala kålroten.
2. Dela potatis, morötter och kålrot i ungefär lika stora bitar. Skölj och skiva purjolök. Lägg allt i en gryta.
3. Häll över 4 dl buljong och småkoka under lock ca 12-15 min tills rotfrukten är mjuk.
4. Under tiden grytan kokar, skär tofun i cm tjocka fyrkanter. Stek tofun tills den är gyllenbrun. Lägg över den i grytan mot slutet av koktiden.
Örtcrème:
1. Finhacka kryddorna och blanda med crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med bröd och örtcrème.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!