Risotto med grönkål och svamp

Ekopåse risotto med grönkål

Risotto går att variera i oändlighet. Vi har valt en version med grönkål och svamp. Kål är fullproppat med kalcium och vitaminer samt en hel del järn. Med andra ord är detta en riktigt nyttig rätt.

4 portioner

  • 4 dl  avorioris
  • 250 g champinjoner
  • 250 g grönkål
  • 1 /2 purjolök
  • 250 ml iMat
  • 1 pkt tomater som tillbehör

Gör såhär:

  1. Koka 4  dl ris i buljong i en stor kastrull. Koka enligt anvisningen på förpackningen. Riset ska ha krämig konsistens när det är klar.
  2. Skiva champinjon och fräs i olja eller smör. När svampen fått fin färg lyft bort den. Skiva upp ca 5 centimeter av den gröna sidan på purjolöken och fräs. Lyft av.
  3. Skölj grönkålen. Rensa bort stammen och hacka grovt. Fräs ner grönkålen i omgångar i pannan. Häll över iMat i pannan. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca 15 
  4. När riset är klart rör ner grönkålen, svampen och purjolöken. Ringla över riven ost, rör om.

Servera rätten med färska tomater.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *