Quinoa med svarta bönor och majs

Ekopåsen recept på Quinoa med bönor och majs

En rätt där hela lagas i en enda panna – kan det bli enklare?

4 portioner
Tillagning ca 20 min

Ingredienser:

  • 2,5 dl quinoa
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 pkt svarta bönor
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 pkt majskorn

Gör så här:

  1. Värm olja i en stor stekpanna på medelhög värme.
  2. Häll i quinoa, grönsaksbuljong, bönor, krossade tomater och majs. Krydda med salt, peppar ev. chilipulver och kummin efter smak.
  3. Koka upp, sänk därefter värmen och låt sjuda tills quinoa är genomkokt, ca 20-30 minuter.

Servera som egen rätt eller med tillbehör.

Tips:


För en hetare version blanda ner 2 st vitlöksklyftor och 1 chilipeppar redan i steg 1 med oljan och stek under omrörning tills dofterna stiger.

Avokado och saften av limejuice passar också bra med rätten. Lägg med dessa i slutet och strö över koriander innan servering.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *