Krämig pumpasoppa

Butternutpumpasoppa med quinoa toppat med pumpafrön

Sammetslen pumpasoppa som vi har fyllt med quinoa och självklart toppat med pumpafrön.

 

4 portioner | Tillagning: 40 minuter

Ingredienser:

2 msk olja
2 klyftor vitlök, hackad alternativ pressad
ca 750 g butternutpumpa i bitar
ca 0,6 liter grönsaksbuljong
salt och krossad chiliflingor efter smak
1-2 portioner quinoa, röda som vita går bra
frön från pumpan till topping

Gör så här:

  1. Skala, plocka ur kärnorna och skär pumpaköttet i bitar (spar fröna till topping). Hacka vitlök alternativ pressa.
  2. Hetta upp olja i en kastrull, fräs vitlöken och pumpan någon minut i kastrullen.
  3. Häll i 0,6 liter vatten med en buljongtärning. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda tills pumpan är mjuk, ca 15 minuter. Smaka av med salt och chiliflingor. Ställ kastrullen åt sidan och låt soppan svalna.
  4. Under tiden koka quinoa enligt recept och rosta pumpafrön.
  5. När soppan har svalnat mixa den slät.

Värm soppan och servera med quinoa och toppa med pumpafrön.

 

Rostade pumpafrön:

  1. Ställ ugnen på 175 grader. Bred ut fröna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och eventuellt krydda med chiliflingor.
  2. Sätt in i mitten av ugnen, ca 20 minuter tills fröna har fått en lätt gyllenbrun färg. Rör om ett par gånger så fröna inte bränns.

Pumpafrön

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *