Svartkål är nyttig, billig och mättar bra. Detta recept är dessutom lättlagad.
4 portioner | Tillagning: 25 minuter
Ingredienser:
pasta för 4 portioner
1 st grönsaksbuljon
1 stor påse svartkål, blir ca 1,5 – 2 liter riven svartkål
1 gul lök, hackad
1 vitlök, pressad
2 msk olja att steka i
1 nypa chilipulver, salt och peppar
3 dl iMat
1 fpk vita bönor
Gör så här
- Koka pastan enligt förpackningen med buljong
- Riv bladen från den grova stam på svartkålen och skär den sedan i strimlor.
- Hacka lök, vitlök och fräs dem mjuka i en stor stekgryta.
- Vänd ner kålen och fräs allt någon minut. Häll över 3 dl iMat. Låt sedan kålen sjuda under lock ca 10–15 minuter, tills den har blivit mjuk.
- När kålen har sjunkit ihop, smaka av med salt, peppar och varför inte en nypa chilipulver, som gör sig riktigt bra med svartkål. Skölj via bönor och häll över , låt koka ihop någon minut.
- Blanda svartkålen med pastan
Servera med rostade pinjenötter alternativ strö över valnötter alternativt chashewnötter. De flesta slags nötter gör sig riktigt bra med svartkål
Tips
Hittar du inte svartkål byt ut mot grönkål, det är minst lika gott.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!