,

Pasta med svartkål och vita bönor

Pasta och svartkål och vitabönor

Svartkål är nyttig, billig och mättar bra. Detta recept är dessutom lättlagad.

 

4 portioner | Tillagning: 25 minuter

Ingredienser:

pasta för 4 portioner

1 st grönsaksbuljon

1 stor påse svartkål, blir ca 1,5 – 2  liter riven svartkål

1 gul lök, hackad

1 vitlök, pressad

2 msk olja att steka i

1 nypa chilipulver,  salt och peppar

3 dl iMat

1 fpk vita bönor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen med buljong
  2. Riv bladen från den grova stam på svartkålen och skär den sedan i strimlor.
  3. Hacka lök, vitlök och fräs dem mjuka i en stor stekgryta.
  4. Vänd ner kålen och fräs allt någon minut. Häll över 3 dl iMat. Låt sedan kålen sjuda under lock ca 10–15 minuter, tills den har blivit mjuk.
  5. När kålen har sjunkit ihop, smaka av med salt, peppar och varför inte en nypa chilipulver, som gör sig riktigt bra med svartkål. Skölj via bönor och häll över , låt koka ihop någon minut.
  6. Blanda svartkålen med pastan

Servera med rostade pinjenötter alternativ strö över valnötter alternativt chashewnötter. De flesta slags nötter gör sig riktigt bra med svartkål

Tips


Hittar du inte svartkål byt ut mot grönkål, det är minst lika gott.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *