Pasta med mozzarellaost

ekologiska mat - en god pasta med mozzarellaost på rosa tallrik.
Du lagar hela pastarätten i en panna. En enkel smarrig pasta med mozzarellaost och cocktailtomater. 

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 1  styck gul lök
  • 4,5 dl pasta
  • 1 ask (ca 250 g) cocktailtomater
  • 2 stycken mozzarellabollar
  • 1  kruka färsk basilika

Gör så här:

  1. Hacka löken. Stek den sedan i olja i en traktörpanna tills den är genomskinlig.
  2. Dela tomaterna i halvor. Lägg i 4,5 dl pasta, några blad basilika och 4 dl vatten. Salta och peppra. Rör om försiktigt.
  3. Koka på medelhög värme utan lock, ca 10-16 minuter*. Rör om då och då, så inte pastan fastnar. *(Tiden kan variera stort beroende på pastasorten).
  4. När pastan är klar, lägg på mozzarellan och lägg på lock så osten smälter.  Ställ ner värmen lågt, var aktsam så du inte bränner pastan.
  5. Hacka basilika och strö över.

Droppa på balsamvinäger och servera.

 

Tips:


Koka pastan med en buljongtärning.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *