
Du lagar hela pastarätten i en panna. En enkel smarrig pasta med mozzarellaost och cocktailtomater.
4 portioner
Tillagning ca 30 min
Ingredienser:
- 1 styck gul lök
- 4,5 dl pasta
- 1 ask (ca 250 g) cocktailtomater
- 2 stycken mozzarellabollar
- 1 kruka färsk basilika
Gör så här:
- Hacka löken. Stek den sedan i olja i en traktörpanna tills den är genomskinlig.
- Dela tomaterna i halvor. Lägg i 4,5 dl pasta, några blad basilika och 4 dl vatten. Salta och peppra. Rör om försiktigt.
- Koka på medelhög värme utan lock, ca 10-16 minuter*. Rör om då och då, så inte pastan fastnar. *(Tiden kan variera stort beroende på pastasorten).
- När pastan är klar, lägg på mozzarellan och lägg på lock så osten smälter. Ställ ner värmen lågt, var aktsam så du inte bränner pastan.
- Hacka basilika och strö över.
Droppa på balsamvinäger och servera.
Tips:
Koka pastan med en buljongtärning.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!