Kirskål med svamp

Paj, pesto eller soppa är vanliga rätter med kirskål. Har har vi gjort en smarrig pastasås med kirskål och svamp.

Eftersom kirskålen får nya skott hela tiden är det bara att gå ut och skörda, vår, sommar som höst. Plocka de späda bladen, de äldre kan bli lite väl bittra i smaken. Andra namn på kirskål är skvallerkål.

4 portioner | Tillagning ca 30 min
Ingredienser:

400 g torkad pasta typ linguine

1 lök

2 st  vitlöksklyftor, finhackad

250 g svamp, skivad, vi tog portabello

450 g kirskål (1 portion är ca 60 g) Här kan du dock vara generös och lägga i lite extra.
Förhoppningsvis har du plockat mer än du behöver, förväll och frys ner överskottet.

2 dl matlagningsgrädde (Imat)

2 dl buljong

1 tsk örtsalt

Gör så här

  1. Koka pastan tills den är al dente.
  2. Skiva svampen och fräs den i en stor traktörpanna. Krydda med salt. Lägg åt sidan.
  3. Hacka lök och vitlök stek tills löken är glansig. Använd samma traktörpanna.
  4. Tillsätt kålen och rör om
  5. Häll därefter på grädde och vatten, plus en tesked buljong (alt halv buljongtärning). Låt koka ihop 5-7 minuter.
  6. Lägg över svampen och koka någon minut, så smakerna blandas ihop.

Servera var för sig, eller lägg över pastan i pannan, rör ihop så allt bli varmt och såsen klibbar fast på pastan. Strössla över finhackade örter som persilja och servera

Kirskål med svamp

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *