Ekopåsens Palak paneer

Snart kommer tomten. Passa på att äta din spenat! Och vi lovar, det är ingen uppoffring att gilla denna krämiga, kryddiga variant av Palak paneer!

 

4 portioner | Tillagning: 20 minuter + tid att tina spenaten

Ingredienser:

500 g frusen, hackad spenat

1 stor gul lök, skalad och hackad

2 vitlöksklyftor, rivna eller hackade

3 cm skalad och riven ingefära

1 grön chilifrukt (t ex färsk jalapeno eller spansk peppar)

1 1/2 krm garam masala

1 1/2 krm riven muskot

3 dl grädde + ev lite mjölk att späda med (eller iMat för vegansk version)

halloumi, 200 g eller tofu, ca 270 g

1/2 kruka koriander

Gör så här:

  1. Ta fram den frusna spenaten och låt den tina, gärna i en sil så att vattnet rinner av.
  2. Kärna ur och skiva chilin. Fräs tillsammans med lök och ingefära i smör ett par minuter utan att det tar färg, Tillsätt garam masala och muskot, låt fräsa lite till.
  3. Häll i grädden och koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt.
  4. Tärna halloumi eller tofu och stek tärningarna gyllenbruna i olja.
  5. Grovhacka koriander och vänd ned i spenaten tillsammans med halloumi/tofu. Späd med mjölk om såsen är för tjock.

Servera gärna med ris och/eller naanbröd, se ICAs recept här »

Tips


Blanda gärna i några färska spenatblad om du har. Det ger omväxling i konsistensen. Eller variera med grönkål/svartkål istället för spenat.

Spara

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *