Palak paneer med halloumi eller tofu

Ekopåsens Palak paneer

Snart kommer tomten. Passa på att äta din spenat! Och vi lovar, det är ingen uppoffring att gilla denna krämiga, kryddiga variant av Palak paneer!

 

4 portioner | Tillagning: 20 minuter + tid att tina spenaten

Ingredienser:

500 g frusen, hackad spenat

1 stor gul lök, skalad och hackad

2 vitlöksklyftor, rivna eller hackade

3 cm skalad och riven ingefära

1 grön chilifrukt (t ex färsk jalapeno eller spansk peppar)

1 1/2 krm garam masala

1 1/2 krm riven muskot

3 dl grädde + ev lite mjölk att späda med (eller iMat för vegansk version)

halloumi, 200 g eller tofu, ca 270 g

1/2 kruka koriander

Gör så här:

  1. Ta fram den frusna spenaten och låt den tina, gärna i en sil så att vattnet rinner av.
  2. Kärna ur och skiva chilin. Fräs tillsammans med lök och ingefära i smör ett par minuter utan att det tar färg, Tillsätt garam masala och muskot, låt fräsa lite till.
  3. Häll i grädden och koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt.
  4. Tärna halloumi eller tofu och stek tärningarna gyllenbruna i olja.
  5. Grovhacka koriander och vänd ned i spenaten tillsammans med halloumi/tofu. Späd med mjölk om såsen är för tjock.

Servera gärna med ris och/eller naanbröd, se ICAs recept här »

Tips


Blanda gärna i några färska spenatblad om du har. Det ger omväxling i konsistensen. Eller variera med grönkål/svartkål istället för spenat.

Spara

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *