Snart kommer tomten. Passa på att äta din spenat! Och vi lovar, det är ingen uppoffring att gilla denna krämiga, kryddiga variant av Palak paneer!
4 portioner | Tillagning: 20 minuter + tid att tina spenaten
Ingredienser:
500 g frusen, hackad spenat
1 stor gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, rivna eller hackade
3 cm skalad och riven ingefära
1 grön chilifrukt (t ex färsk jalapeno eller spansk peppar)
1 1/2 krm garam masala
1 1/2 krm riven muskot
3 dl grädde + ev lite mjölk att späda med (eller iMat för vegansk version)
halloumi, 200 g eller tofu, ca 270 g
1/2 kruka koriander
Gör så här:
- Ta fram den frusna spenaten och låt den tina, gärna i en sil så att vattnet rinner av.
- Kärna ur och skiva chilin. Fräs tillsammans med lök och ingefära i smör ett par minuter utan att det tar färg, Tillsätt garam masala och muskot, låt fräsa lite till.
- Häll i grädden och koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt.
- Tärna halloumi eller tofu och stek tärningarna gyllenbruna i olja.
- Grovhacka koriander och vänd ned i spenaten tillsammans med halloumi/tofu. Späd med mjölk om såsen är för tjock.
Servera gärna med ris och/eller naanbröd, se ICAs recept här »
Tips
Blanda gärna i några färska spenatblad om du har. Det ger omväxling i konsistensen. Eller variera med grönkål/svartkål istället för spenat.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!