Nubbesallad

Nubbesallad

Regn eller sol? Spelar ingen roll, med vår saftiga nubbesallad med skön sälta blir det midsommar ändå.

4 portioner | Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • ca 200 g matjessill (obs! spara 3 msk sillspad til såsen)
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 1 st rödlök
  • 1 st knippe dill

Gör så här:

  1. Koka potatis och låt kallna. Skär sedan den kalla potatisen och sillen i små bitar. OBS! Spara sillspadet!
  2. Hacka lök och dill och blanda med 1,5 dl gräddfil, 2 dl majonnäs, 3 msk sillspad, lök och dill. Smaka av med vitpeppar.
  3. Blanda såsen med sill och potatis. Låt gärna stå kallt i ett par timmar eller över natten. Röran blir så mycket godare av att övernatta i kylen!

Festligt och fint att dekorera med ätliga blommor. Rödklöver och blåklint växer vilt, gurkört och lavendel finns i rabatten. Kolla noga att du tar rätt blommor.

Krispigt knäckebröd hör förstås till!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *