Regn eller sol? Spelar ingen roll, med vår saftiga nubbesallad med skön sälta blir det midsommar ändå.
4 portioner | Tillagning ca 30 min
Ingredienser:
- 500 g potatis
- ca 200 g matjessill (obs! spara 3 msk sillspad til såsen)
- 1,5 dl gräddfil
- 2 dl majonnäs
- 1 st rödlök
- 1 st knippe dill
Gör så här:
- Koka potatis och låt kallna. Skär sedan den kalla potatisen och sillen i små bitar. OBS! Spara sillspadet!
- Hacka lök och dill och blanda med 1,5 dl gräddfil, 2 dl majonnäs, 3 msk sillspad, lök och dill. Smaka av med vitpeppar.
- Blanda såsen med sill och potatis. Låt gärna stå kallt i ett par timmar eller över natten. Röran blir så mycket godare av att övernatta i kylen!
Festligt och fint att dekorera med ätliga blommor. Rödklöver och blåklint växer vilt, gurkört och lavendel finns i rabatten. Kolla noga att du tar rätt blommor.
Krispigt knäckebröd hör förstås till!
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!