Mulligatawny

Ekopåsens Mulligatawny

Indisk curryrätt som kan göras på tusen sätt. I Ekopåsens version är den som en värmande filt i höstmörkret, en gryta att längta hem till.

 

4 Portioner | Tillagning: 20 minuter

Ingredienser:

1 gul lök, hackad

1 msk curry

Olja att fräsa i

3 potatisar, skalade

2 morötter, skalade

1 burk kokosmjölk

2 dl röda linser

300 g blomkål

Salt och peppar

1 citron

Koriander eller persilja

Gör så här:

  1. Fräs lök och curry i raps- eller kokosolja i ett par minuter utan att löken blir bränd.
  2. Tillsätt potatisar och morötter skurna i stora bitar, fräs lite till. Häll i kokosmjölken och skölj ur burken med lika mycket vatten. Låt koka upp.
  3. Skölj de röda linserna och låt koka med tills de är mjuka, ca 10 minuter. När några minuter återstår av linsernas koktid, lägg i småbuketter av blomkål. Hacka gärna ned blomkålsblasten också.
  4. Smaka av med salt, peppar och rejält med pressad citron. Vissa säger muskot också, men trots att jag älskar muskot har jag inte vågat prova i denna gryta. Ännu!

Tips


Garnera gärna med koriander eller persilja.

Spara

Spara

Spara

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *