Indisk curryrätt som kan göras på tusen sätt. I Ekopåsens version är den som en värmande filt i höstmörkret, en gryta att längta hem till.
4 Portioner | Tillagning: 20 minuter
Ingredienser:
1 gul lök, hackad
1 msk curry
Olja att fräsa i
3 potatisar, skalade
2 morötter, skalade
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
300 g blomkål
Salt och peppar
1 citron
Koriander eller persilja
Gör så här:
- Fräs lök och curry i raps- eller kokosolja i ett par minuter utan att löken blir bränd.
- Tillsätt potatisar och morötter skurna i stora bitar, fräs lite till. Häll i kokosmjölken och skölj ur burken med lika mycket vatten. Låt koka upp.
- Skölj de röda linserna och låt koka med tills de är mjuka, ca 10 minuter. När några minuter återstår av linsernas koktid, lägg i småbuketter av blomkål. Hacka gärna ned blomkålsblasten också.
- Smaka av med salt, peppar och rejält med pressad citron. Vissa säger muskot också, men trots att jag älskar muskot har jag inte vågat prova i denna gryta. Ännu!
Tips
Garnera gärna med koriander eller persilja.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!