Små marängtoppar gjorda på kikärtsspad, lika gott som vanliga. Utsökt gott med glass.
4 portioner
Tillagning ca 20 min + 2 tim i ugn
Ingredienser:
- Spad från 1 fpk kikärtor ca 380 g, (obs, olika märken ger lite olik smak, t ex mer sälta)
- 1,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Häll kikärtorna i en sil och samla upp vätskan. Vispa kikärtsspadet med en elvisp till ett hårt skum
- Blanda ner socker, citron och vaniljsocker. Vispa tills smeten är smidig och glansig och bunken går att vända upp och ner.
- Gör tårtbotten, (du får ut 2 stycken), spritsa vackra toppar eller bred ut ett jämnt lager och dela sedan i vackra flak.
- Grädda ca 90 min. Obs, små toppar och flaket behöver inte lika långt tid, ca 60 min. Låt marängerna vara kvar på eftervärme ca 0,5-1 tim.
Tips:
Smaksätt marängerna med krossade chokladbitar eller varför inte nötter, t.ex hassel- eller pistagenötter.
Om du ska spritsa, rekommenderar vi färdig spritspåse, det blir så mycket enklare och mindre kladd.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!