Maräng gjord på kikärtsspad

Maräng gjord på kikärtsspad (kikärtsmaräng)

Små marängtoppar gjorda på kikärtsspad, lika gott som vanliga. Utsökt gott med glass.

4 portioner
Tillagning ca 20 min + 2 tim i ugn

Ingredienser:

  • Spad från 1 fpk kikärtor ca 380 g, (obs, olika märken ger lite olik smak, t ex  mer sälta)
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Häll kikärtorna i en sil och samla upp vätskan. Vispa kikärtsspadet med en elvisp till ett hårt skum
  3. Blanda ner socker, citron och vaniljsocker. Vispa tills smeten är smidig och glansig och bunken går att vända upp och ner.
  4. Gör tårtbotten, (du får ut 2 stycken), spritsa vackra toppar eller bred ut ett jämnt lager och dela sedan i vackra flak.
  5. Grädda ca 90 min.  Obs, små toppar och flaket behöver inte lika långt tid, ca 60 min. Låt marängerna vara kvar på eftervärme ca 0,5-1 tim.

Tips:


Smaksätt marängerna med krossade chokladbitar eller varför inte nötter, t.ex hassel- eller pistagenötter.
Om du ska spritsa, rekommenderar vi färdig spritspåse, det blir så mycket enklare och mindre kladd.

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *