Ljummen belugasallad med ädelost och päron

Ekopåsen - Sallad med belugalinser, ädelost och päron

En god och vardagslyxig sallad med belugalinser som passar lika bra till middag, på buffén eller som tillbehör. Inspirationen kommer (hör och häpna) ifrån SJ:s restaurangmeny!

4 portioner | Tillagning: 20 minuter

Ingredienser:

2 dl belugalinser

2 msk olivolja

1 msk vinäger (vit, balsam eller äppelcidervinäger)

140 g ädelost (alt. cheezly med ädelostsmak)

En påse salladsmix med bland annat rosésallad

Salt, peppar och en nypa socker

2 päron

1 dl valnötter, grovhackade

Gör så här:

  1. Koka linserna enligt anvisning på paketet, men prova då och då för att se till att de fortfarande har lite spänst kvar. Smaksätt gärna kokvattnet med buljong. Låt linserna svalna något i kokvattnet, då håller de formen bättre.
  2. Häll av kokvattnet och blanda de ljumma linserna med olja, vinäger, salt, peppar och en nypa socker.
  3. Bred ut salladsmixen på ett stort salladsfat. Lägg linserna ovanpå.
  4. Skär sköljda päron i tunna skivor och arrangera på linserna. Smula över ädelost och valnötter. Avsluta med lite svartpeppar och flingsalt.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *