,

Linssoppa med grönkål

Ekopåse linssoppa

Enkel smidig och nyttig.

Linssoppa/gryta är en klassisk första rätt för konverterade vegetarianer men den slutar aldrig vara lika god och värmande.

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 1 hackad lök
  • 2  st skivade morötter
  • 2  st tärnade potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 dl grönssaksbuljong
  • ca 320 g krossad tomat
  • 2 dl sköljda röda linser
  • 2 dl hackad grönkål

Kryddor:

  • 1 tsk curry
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chiliflingor
  • citronsaft

Gör såhär:

  1. Värm 4 msk olja i en stor kastrull på medelvärme.
  2. Hacka lök, skiva morötter och pressa vitlöksklyftor. Fräs tillsammans tills löken blivit genomskinlig, ca 5 min. Rör ofta. Krydda med spiskummin, chiliflingor och curry. Häll därefter i krossad tomat.
  3. Tillsätt linser, hackad grönkål och 8 dl buljong. Koka upp, låt därefter sjuda i ca 15  min tills linserna är mjuka men behåller sin form.
  4. Ta soppan åt sidan och ös ca 4 dl av soppa, inkl.  grönsakerna i en skål. Obs,skydda din hand från ånga med en kökshandduk. Mixa slät och häll tillbaka i grytan.

Smaka av med saften från en citron.
Servera genast.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *