Enkel smidig och nyttig.
Linssoppa/gryta är en klassisk första rätt för konverterade vegetarianer men den slutar aldrig vara lika god och värmande.
4 portioner
Tillagning ca 30 min
Ingredienser:
- 1 hackad lök
- 2 st skivade morötter
- 2 st tärnade potatisar
- 2 vitlöksklyftor
- 8 dl grönssaksbuljong
- ca 320 g krossad tomat
- 2 dl sköljda röda linser
- 2 dl hackad grönkål
Kryddor:
- 1 tsk curry
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk chiliflingor
- citronsaft
Gör såhär:
- Värm 4 msk olja i en stor kastrull på medelvärme.
- Hacka lök, skiva morötter och pressa vitlöksklyftor. Fräs tillsammans tills löken blivit genomskinlig, ca 5 min. Rör ofta. Krydda med spiskummin, chiliflingor och curry. Häll därefter i krossad tomat.
- Tillsätt linser, hackad grönkål och 8 dl buljong. Koka upp, låt därefter sjuda i ca 15 min tills linserna är mjuka men behåller sin form.
- Ta soppan åt sidan och ös ca 4 dl av soppa, inkl. grönsakerna i en skål. Obs, skydda din hand från ånga med en kökshandduk. Mixa slät och häll tillbaka i grytan.
Smaka av med saften från en citron.
Servera genast.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!