, ,

Kryddstark röra som tillbehör

het röra till sockerärtor

Kryddstark röra till sockerärtor

När rätten behöver spetsa till har vi här en härlig het röra som passar lika bra till haricots verts som sockerärtor. Röran har sitt ursprung i Indien.

Ingredienser:

2 pkt sockerärtor

1 bit färsk ingefära, ca 2 cm

8 vitlöksklyftor

1 dl vatten

1 msk olja

1 tsk spiskummin

1–2 nypor chilipeppar

2 tsk koriander

2 medelstora tomater, hackade

Salt och peppar

 

Gör så här:

  1. Skala ingefära och dela den i några större bitar. Skala vitlök. Mixa de tillsammans med knappt 1 dl vatten i en matmixer så det blir en jämn röra.
  2. Hetta upp pannan med olja, håll i kryddorna och stek snabbt ihop spiskummin och chilipepparn. Häll över röran och låt koka ihop i någon minut.
  3. Tillsätt därefter koriander och hackade tomater. Låt koka ihop ytterligare någon minut medans du rensar sockerärtorna.
  4. Lägg i bönorna, smaka av med salt, eventuellt behöver du spä med lite vatten, koka ihop ca 5 minuter så ärtorna får smak.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *