Kryddstark röra till sockerärtor
När rätten behöver spetsa till har vi här en härlig het röra som passar lika bra till haricots verts som sockerärtor. Röran har sitt ursprung i Indien.
Ingredienser:
2 pkt sockerärtor
1 bit färsk ingefära, ca 2 cm
8 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1–2 nypor chilipeppar
2 tsk koriander
2 medelstora tomater, hackade
Salt och peppar
Gör så här:
- Skala ingefära och dela den i några större bitar. Skala vitlök. Mixa de tillsammans med knappt 1 dl vatten i en matmixer så det blir en jämn röra.
- Hetta upp pannan med olja, håll i kryddorna och stek snabbt ihop spiskummin och chilipepparn. Häll över röran och låt koka ihop i någon minut.
- Tillsätt därefter koriander och hackade tomater. Låt koka ihop ytterligare någon minut medans du rensar sockerärtorna.
- Lägg i bönorna, smaka av med salt, eventuellt behöver du spä med lite vatten, koka ihop ca 5 minuter så ärtorna får smak.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!