Krämig potatissallad på färskpotatis

En fräsch krämig potatissallad med selleri, rödlök och rädisa.

Vad passar bättre till grillat än en god krämig potatissallad och så enkelt att göra.

 

ca 4 portioner | Tillagning ca 30 min
Ingredienser:

10 färska medelstora potatisar

2-3 stjälkar selleri, tunt skivade

3 dl majonäs, välj din egna favorit, vegansk, lättmajonäs
(alt. 2 dl majonäs och 1 dl crème fraiche för en mjukare smak)

1 färsk rödlök, tunt skivad

1 msk vitvinsvinäger

Juice av 1/2 citron

2 msk senap, dijon eller liknande

Salt & peppar

Rädisor och persilja eller dill till garnering

 

Gör så här

  1. Tvätta och borsta/skrapa bort skalen från potatisen. Koka cirka en kvart, tills potatisen är mjuk. Låt svalna och dela den i mindre bitar.
  2. Skiva under tiden 2-3 stjälkar selleri. Skär bort den vita delen och skiva tunt. Dela rödlöken på hälften och skiva tunt. Använd också de finaste delarna av blasten på rödlöken, skiva de i tunna strimlor.
  3. Rör ihop 3 dl majonäs, 1 msk vit vinäger, 1/2 citronjuice (ca 1-2 msk) och 2 msk dijonsenap i en stor bunke. Salta och peppra.
  4. Blanda ner selleri, rödlök, strimlad blast och rör ihop.
  5. Vänd ner potatisen och rör ihop försiktigt.

Garnera med skivade rädisor och persilja eller dill. Ovan har vi rört ner rädisorna och garnerat med dill.