Vad passar bättre till grillat än en god krämig potatissallad och så enkelt att göra.
ca 4 portioner | Tillagning ca 30 min
Ingredienser:
10 färska medelstora potatisar
2-3 stjälkar selleri, tunt skivade
3 dl majonäs, välj din egna favorit, vegansk, lättmajonäs
(alt. 2 dl majonäs och 1 dl crème fraiche för en mjukare smak)
1 färsk rödlök, tunt skivad
1 msk vitvinsvinäger
Juice av 1/2 citron
2 msk senap, dijon eller liknande
Salt & peppar
Rädisor och persilja eller dill till garnering
Gör så här
- Tvätta och borsta/skrapa bort skalen från potatisen. Koka cirka en kvart, tills potatisen är mjuk. Låt svalna och dela den i mindre bitar.
- Skiva under tiden 2-3 stjälkar selleri. Skär bort den vita delen och skiva tunt. Dela rödlöken på hälften och skiva tunt. Använd också de finaste delarna av blasten på rödlöken, skiva de i tunna strimlor.
- Rör ihop 3 dl majonäs, 1 msk vit vinäger, 1/2 citronjuice (ca 1-2 msk) och 2 msk dijonsenap i en stor bunke. Salta och peppra.
- Blanda ner selleri, rödlök, strimlad blast och rör ihop.
- Vänd ner potatisen och rör ihop försiktigt.
Garnera med skivade rädisor och persilja eller dill. Ovan har vi rört ner rädisorna och garnerat med dill.