Vår version av italienska Pasta al Forno med zucchini, ost och ruccola.
4 portioner
Tillagning ca 40 min
Ingredienser:
- 1 pkt Pasta Penne
- 1 zucchini
- 1 näve ruccola
- 2,5 dl ost
- 250 ml iMat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smörj en djup ungssäker form. Koka pastan al dente enligt förpackningen.
- Skär zucchinin i halvmånar och hacka ruccolan grovt. Salta zucchinin och låt den vattnas, torka med hushållspapper. Skär brien i ca 1 cm stora skivor.
- Häll upp iMat i en stor skål. Krydda med salt och peppar. Riv ner osten. För en krämigare gratäng riv ner mer ost. Rör om.
- Vänd ner pastan i formen och blanda med ca en näve ruccola. Lägg över zucchini och brien. Häll över iMat och ostblandningen.
- Gratinera i mitt av ugnen, ca 15-20 min tills zucchinin är mjuk och osten fått färg.
Serverat med resten av ruccola.
Tips:
Pastagratäng funkar även bra med svamp, skinka eller blandfärs.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!