,

Krämig pastagratäng

Ekopåse_pastagratang5

Vår version av italienska Pasta al Forno med zucchini, ost och ruccola.

4 portioner
Tillagning ca 40 min

Ingredienser:

  • 1 pkt Pasta Penne
  • 1 zucchini
  • 1 näve ruccola
  • 2,5 dl ost
  • 250 ml iMat

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en djup ungssäker form. Koka pastan al dente enligt förpackningen.
  3. Skär zucchinin i halvmånar och hacka ruccolan grovt. Salta zucchinin och låt den vattnas, torka med hushållspapper. Skär brien i ca 1 cm stora skivor.
  4. Häll upp iMat i en stor skål. Krydda med salt och peppar. Riv ner osten. För en  krämigare gratäng riv ner mer ost. Rör om.
  5. Vänd ner pastan i formen och blanda med ca en näve ruccola. Lägg över zucchini och brien. Häll över iMat och ostblandningen.
  6. Gratinera i mitt av ugnen, ca 15-20 min tills zucchinin är mjuk och osten fått färg.

Serverat med resten av ruccola.


Tips:
Pastagratäng funkar även bra med svamp, skinka eller blandfärs.


0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *