Kikärtspannkakor

kikärtspannkaka

Vi älskar pannkakor! Här kommer ett receptet på en mättande kikärtspannkaka som du kan serverar med en sallad eller traditionsenligt med sylt.

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

1 pkt kikärtor
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl
4 st ägg

Gör så här:

  1. Skölj kikärtorna väl och mixa kikärtorna tillsammans med 3 dl mjölk med en stavmixer till en slät smet.
  2. Blanda i 2 dl vetemjöl. Häll sedan på ytterligare 3 dl mjölk, 4 ägg och 1 tsk salt och blanda väl. (Obs! Låt smeten vila lite, innan du börjar grädda.)
  3. Grädda pannkakorna på medelhög värme med smör eller olja.

Servera med sallad, tomater, lite rödlök alternativ salladslök och mosad avokado.

Tips:


Varför inte prova en fräsch avokado- och ärtkräm?
Mixa 2 avokado tillsammans med 2 dl ärtor till en slät kräm. Krydda med lite salt, peppar och lime. Du kan också blanda med vitlök, chili.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *