Kikärtpannkaka med ärtröraPannkakor är det svårt att få nog av. Här kommer ytterligare ett receptet på en mättande kikärtspannkaka som serveras med sallad och ärtkräm.

4 portioner
Tillagning ca 20 min + gräddning

Ingredienser:

1 pkt kikärter

2 dl mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

2 ägg

1 liten burk majskorn

1 rödlök

1 chilipeppar

1 tsk salt

1 msk olja

Ingredienser till ärtkräm:

4 dl ärtor

1 msk olja

1 msk citron

Gör så här:

  1. Skölj kikärtorna väl och låt majsen rinna av.
  2.  Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin – är du lat som jag kör du lök och chilin lite snabbt i en mixer, inte för länge. Vi vill inte det blir för finhackat.
  3.  Häll upp mjölk i en stor bunker och blanda ner ägg och vetemjöl. Vispa till en jämn smet.
  4.  Häll ner kikärterna i smeten och mixa allt med en stavmixer.
  5.  Lägg i resten; dvs majs, lök, olja, chili och salt och bland ihop.
  6. Grädda pannkakorna på medelhög värme med smör eller olja.
    (Obs! Låt smeten vila lite innan du börjar grädda, så blir det enklare).

Servera med en sallad en fräsch ärtkräm. Pannkakorna i säg är mättande men är ni många eller utsvultna passar ris  utmärkt till rätten.

Ärtkräm

Stavmixa ärtor, olja och citron till en slät kräm. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite mer citron.

Se även vår version med avokado och ärtröra en lite lenare, smakfullare version.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera