Kikärtscurry med ris

kikärtscurryEn god och matig curry med kikärtor, svamp och morötter som kokas i kokosmjölk.

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 1 st gul lök
  • 125 g svamp
  • 2 st morötter
  • 1 brk kokosmjölk
  • 1 fpk kikärtor
  • vitt ris för 4 personer

Kryddor:

  • 3 msk röd currypasta
  • 2 tsk gul curry
  • saft av 1/2 lime
  • salt och peppar
  • färsk koriander

Gör så här:

  1. Koka ris för 4 personer.
  2. Hacka lök, skiva svamp och morötter.
  3. Fräs lök och svamp i olja på medelhög värme tills löken är genomskinlig. Blanda ner gul curry.
  4. Lägg i morötter, häll över kokosmjölk och rör om. Låt sjuda i ca 12 minuter tills morötterna är mjuka.
  5. Krydda med 3 msk currypasta, saft av 1/2 lime och 1 tsk salt samt lite peppar.
  6. Skölj kikärtorna väl och häll i. Koka ytterligare 2 minuter.

Servera med ris och strössla över färsk koriander.

Tips:


Tycker du om vitlök? Pressa 2 stycken klyftor och stek med löken och svampen.
Sockerärtor passar också bra i rätten, lägg ned en näve med morötterna.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *