En god och matig curry med kikärtor, svamp och morötter som kokas i kokosmjölk.
4 portioner
Tillagning ca 30 min
Ingredienser:
- 1 st gul lök
- 125 g svamp
- 2 st morötter
- 1 brk kokosmjölk
- 1 fpk kikärtor
- vitt ris för 4 personer
Kryddor:
- 3 msk röd currypasta
- 2 tsk gul curry
- saft av 1/2 lime
- salt och peppar
- färsk koriander
Gör så här:
- Koka ris för 4 personer.
- Hacka lök, skiva svamp och morötter.
- Fräs lök och svamp i olja på medelhög värme tills löken är genomskinlig. Blanda ner gul curry.
- Lägg i morötter, häll över kokosmjölk och rör om. Låt sjuda i ca 12 minuter tills morötterna är mjuka.
- Krydda med 3 msk currypasta, saft av 1/2 lime och 1 tsk salt samt lite peppar.
- Skölj kikärtorna väl och häll i. Koka ytterligare 2 minuter.
Servera med ris och strössla över färsk koriander.
Tips:
Tycker du om vitlök? Pressa 2 stycken klyftor och stek med löken och svampen.
Sockerärtor passar också bra i rätten, lägg ned en näve med morötterna.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!