Kålpudding veggi

Kålpudding med linser

En klassiker på vegetariskt vis. Denna rätt är lika god med gröna linser. Prova gärna!

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • ca 750 g Vitkål
  • ca 500 g potatisar
  • 1 st purjolök
  • 2,5 dl gröna linser
  • 1 grönsakstärning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka linserna enligt förpackningen. Smaksätt med 1 grönsakstärning.
  3. Skär bort stocken från vitkålen och strimla, lägg i en bunke. (För en lite mildare smak, häll över hett vatten och låt stå några minuter.)
  4. Häll av vattnet och fräs kålen i olja i omgångar i en stor stekpanna eller gryta. Salta och peppra. Ringla över 1-2 msk sirap. Ställ åt sidan.
  5. Fräs purjolöken.
  6. När linserna är klara, blanda med purjolöken och 1,25 dl vatten. Salta och peppar.
  7. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Bred över linsröran och täck med resten av kålen.
  8. Grädda i ca 45 minuter, 175°C. Om kålen blir bränd, täck med aluminiumfolie och grädda klart.
  9. Koka potatisen.

Servera med potatis och lingonsylt.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *