Indisk gryta Dhal

Indisk gryta, Dhal

Indisk Dhal är en favorit hos ekopåsen. Den är lättlagad och kan kombineras i oändlighet med olika kryddor.

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 1 st gul lök
  • 2 st  vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 4 dl röda linser
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 brk kokosmjölk
  • 2 cm färsk ingefära

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Slanta eller riv morötterna. Skala ingefäran.
  2. Fräs sedan lök och vitlöken i olja på medelstark värme i en kastrull. (Lägg gärna till andra kryddor t ex 1 tsk kummin och koriander, 1 krm malen kanel och 2 tsk garam masala). Fräs, någon minut, tills dofterna blandas och sprids.
  3. Skölj linserna och häll i tillsammans med morötter, krossad tomat, kokosmjölk, 2 dl vatten med 1 buljongtärning och riven ingefära.
  4. Koka upp och sjud under lock i ca 20 min tills linserna är mjuka. Rör om ordentligt då och då så att inte linserna bränner fast i botten. Smaka av med salt och peppar, lägg gärna till curry och chili.

Servera med indisk naanbröd eller ris.

Toppa gärna med färsk koriander

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *