Halloumiburgare

Halloumiburgare

Här utmanar vi den gamla vanliga hamburgaren med en saftig vegetarisk variant gjord på halloumi, morot och ägg.

4-6 hamburgare
Tillagning ca 35 min

Ingredienser:

  • 1 morot
  • 200 g halloumi
  • 2 st ägg
  • 1 gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • hamburgerbröd

Kryddor:

  • 2 nypor chiliflakes
  • 2 nypor svartpeppar
  • olja eller smör att steka i

Gör så här:

  1. Skala och grovriv moroten. Grovriv osten. Hacka löken fint. Lägg allt i en bunke och blanda med ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut 4 stora eller 6 mindre burgare. Stek på medelvärme cirka 2 minuter per sida. (Eftersom hamburgarna innehåller ost, blir de fasta när du steker dem.)
  3. Rosta hamburgerbröden i en torr stekpanna.

Servera burgarna tillsammans med hamburgerbröden, grönsallad, tomat, lök och dressing.

Tips – Prova en enkel fräsch mangodressing till


Du behöver bara 1,5 dl gräddfil och 3 msk mango chutney.
Rör ihop och ställ kallt till servering.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *