Här utmanar vi den gamla vanliga hamburgaren med en saftig vegetarisk variant gjord på halloumi, morot och ägg.
4-6 hamburgare
Tillagning ca 35 min
Ingredienser:
- 1 morot
- 200 g halloumi
- 2 st ägg
- 1 gul lök
- 3 msk ströbröd
- hamburgerbröd
Kryddor:
- 2 nypor chiliflakes
- 2 nypor svartpeppar
- olja eller smör att steka i
Gör så här:
- Skala och grovriv moroten. Grovriv osten. Hacka löken fint. Lägg allt i en bunke och blanda med ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut 4 stora eller 6 mindre burgare. Stek på medelvärme cirka 2 minuter per sida. (Eftersom hamburgarna innehåller ost, blir de fasta när du steker dem.)
- Rosta hamburgerbröden i en torr stekpanna.
Servera burgarna tillsammans med hamburgerbröden, grönsallad, tomat, lök och dressing.
Tips – Prova en enkel fräsch mangodressing till
Du behöver bara 1,5 dl gräddfil och 3 msk mango chutney.
Rör ihop och ställ kallt till servering.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!