Grönsaksfrittata

GronsaksfrittataItaliensk äggrätt som du kan fylla med grönsaker, kött eller pasta. Vi har gjort vår på potatis och zucchini.

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st zucchini
  • 4 st potatisar
  • 6 st ägg
  • 150 g riven ost
  • 1 pkt körsbärstomater

Gör så här:

  1. Ställ ugnen på 175 grader.
  2. Skiva potatis och koka i saltat vatten så de nästan är klara, ca 5 min.
  3. Skala lök, vitlöksklyftor och hacka fint. Dela zucchini i halvor.
  4. Fräs lök, vitlök, zucchini och potatis i olja på medelstark värme tills allt har fått lite färg. Lägg upp i en ugnsform.
  5. Vispa samman ägg med 6 msk vatten lätt och rör ner lite av osten. Salta och peppra.
  6. Häll försiktigt över grönsakerna och toppa med ost. Grädda ca 20 minuter, tills osten fått färg.

Servera med halverade körsbärstomater.

Tips:


Har du någon överbliven grönsak hemma, som paprika, en morot, så kan du ha med det.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *