Grönkålssallad med fänkål, apelsin och granatäpple.
En fräsch saftig grönkålssallad som både är nyttig, god och saftig. Ät som tillbehör.
Ingredienser:
Ca 250 g färsk grönkål
1 fänkål
1 röd lök
1 apelsin (vill du ha en saftig sallad, ta gärna två stycken apelsiner)
½ granatäpple (om granatäpplet är litet använd då hela)
pinjenötter
Gör så här:
- Lossa bladen på grönkålen och skär de i mindre bitar. Lägg de i en stor skål. Häll över kokhett vatten och låt stå 2 till 3 minuter. Häll därefter av vattnet och skölj med kallt rinnande vatten. Låt vattnet rinna av. Ju längre du låter bladen stå i vattnet, desto mjukare blir de. Låt inte grönkålen stå alltför länge så de blir för mjuka – grönkål ska gärna vara lite krispig.
- Plocka de finaste bitarna i fänkålen och skär i tunna skivor.
- Skala löken, dela den i två halvor och skär i tunna skivor.
- Skala apelsinen och skär i bitar.
- Rulla granatäpplet under handflatan med hårt tryck, så kärnorna lossnar. Dela granatäpplet på hälften. Håll det delade granatäpplet i handen med snittytan nedåt i handflatan över en skål. Slå hårt med en slev på skalet så kärnorna trillar ur.
- Blanda ihop allt.
Garnera med pinjenötter och varför inte några droppar citron.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!