, ,

Grönkålssallad med fänkål, apelsin och granatäpple

grönkålssallad med fänkål. apelsin och granatäpplen.

Grönkålssallad med fänkål, apelsin och granatäpple.

En fräsch saftig grönkålssallad som både är nyttig, god och saftig. Ät som tillbehör.

 

Ingredienser:

Ca 250 g färsk grönkål

1 fänkål

1 röd lök

1 apelsin (vill du ha en saftig sallad, ta gärna två stycken apelsiner)

½ granatäpple (om granatäpplet är litet använd då hela)

pinjenötter

 

Gör så här:

  1. Lossa bladen på grönkålen och skär de i mindre bitar. Lägg de i en stor skål. Häll över kokhett vatten och låt stå 2 till 3 minuter. Häll därefter av vattnet och skölj med kallt rinnande vatten. Låt vattnet rinna av. Ju längre du låter bladen stå i vattnet, desto mjukare blir de. Låt inte grönkålen stå alltför länge så de blir för mjuka – grönkål ska gärna vara lite krispig.
  2. Plocka de finaste bitarna i fänkålen och skär i tunna skivor.
  3. Skala löken, dela den i två halvor och skär i tunna skivor.
  4. Skala apelsinen och skär i bitar.
  5. Rulla granatäpplet under handflatan med hårt tryck, så kärnorna lossnar. Dela granatäpplet på hälften. Håll det delade granatäpplet i handen med snittytan nedåt i handflatan över en skål. Slå hårt med en slev på skalet så kärnorna trillar ur.
  6. Blanda ihop allt.

Garnera med pinjenötter och varför inte några droppar citron.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *