grönkålssallad med fänkål. apelsin och granatäpplen.

Grönkålssallad med fänkål, apelsin och granatäpple.

En fräsch saftig grönkålssallad som både är nyttig, god och saftig. Ät som tillbehör.

 

Ingredienser:

Ca 250 g färsk grönkål

1 fänkål

1 röd lök

1 apelsin (vill du ha en saftig sallad, ta gärna två stycken apelsiner)

½ granatäpple (om granatäpplet är litet använd då hela)

pinjenötter

 

Gör så här:

  1. Lossa bladen på grönkålen och skär de i mindre bitar. Lägg de i en stor skål. Häll över kokhett vatten och låt stå 2 till 3 minuter. Häll därefter av vattnet och skölj med kallt rinnande vatten. Låt vattnet rinna av. Ju längre du låter bladen stå i vattnet, desto mjukare blir de. Låt inte grönkålen stå alltför länge så de blir för mjuka – grönkål ska gärna vara lite krispig.
  2. Plocka de finaste bitarna i fänkålen och skär i tunna skivor.
  3. Skala löken, dela den i två halvor och skär i tunna skivor.
  4. Skala apelsinen och skär i bitar.
  5. Rulla granatäpplet under handflatan med hårt tryck, så kärnorna lossnar. Dela granatäpplet på hälften. Håll det delade granatäpplet i handen med snittytan nedåt i handflatan över en skål. Slå hårt med en slev på skalet så kärnorna trillar ur.
  6. Blanda ihop allt.

Garnera med pinjenötter och varför inte några droppar citron.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *