Potatisgratäng med päron och Gorgonzolaost

Potatisgratäng med gorgonzola och päron

En potatisgratäng med något lite extra i

Krämig ost blandar sig bra med päronskivor.

Ca 4 portioner. Grilltid ca 45 min.
Ingredienser:

  • 500g delikatesspotatis
  • 1 purjolök
  • 2 stora päron
  • 75g Gorgonzola
  • 250g iMat
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatisen tunt. Ta bort stjärnhusen från päronen och skiva de lika tunt. Skiva eller hacka purjolök och vitlök.
  3. Smula sönder Gorgonzolan i en bunke och blanda med iMat. Vispa kraftigt. Krydda med salt, peppar och muskot.
  4. Varva potatis och päronskivor i en smord ungssäker form. Häll över den hackade vitlöken och ostblandningen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Serverat med något grillat.

Tips: 


För en mer krämig potatisgratäng förkoka potatisen.


0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *