Hemgjort ekologiskt Body butter

Miljövänliga veckan har nått sitt slut för denna gång, men på Ekopåsen jobbar vi för giftfri och ekologisk kroppsvård inifrån och ut, året runt. 60 procent av vad vi smörjer på huden konsumeras av kroppen och går ut i blodet. Därför tycker vi det är viktigt att använda så rena naturprodukter med hudvårdande och återfuktande egenskaper som möjligt. Vi vill dela med oss av ett superrecept på Body butter med bara tre till fyra ingredienser; kokosolja, sheasmör, kakaosmör och några droppar essentiell olja för väldoft. Vi valde apelsinolja som passar fantastiskt bra med kakaosmöret – apelsinchoklad!

 

DIY Body butter med 3-4 ekologiska ingredienser

Blanda ingredienserna, smält ihop i vattenbad, låt stelna i kylen, vispa fluffigt och lägg i burk (gärna återbrukad) – Färdigt!

Låt 1 dl kallpressad och oraffinerad kokosolja, 1 dl sheasmör och 0,5 dl kakaosmör långsamt smälta i ett vattenbad. Vill du ha ett fastare body butter kan du använda större mängd kakaosmör. När allt smält ihop och är flytande är det dags att droppa i önskad mängd essentiell olja, vi använde 4-6 droppar. Väljer du att inte använda essentiell olja kommer smöret fortfarande ha en härlig doft av nötter och kakao.

Ställ sedan in blandningen i kylen för att kallna och stelna. När det blivit ogenomskinligt och återfått sin fasta form men fortfarande är formbart (tillräckligt mjukt för att kunna vispas) är det dags att vispa ihop ditt Body butter!

Det finns inget rätt eller fel sätt att vispa på, kör på tills du fått en konsistens du gillar. Beroende på mängden kakaosmör kommer du få en mer eller mindre smörig konsistens. Mer kakaosmör ger fastare, ”tyngre” konsistens, mer som smörkräm än maräng, medan mindre mängd kakaosmör ger ett lite fluffigare Body butter.

Efter vispningen är det bara att lägga smöret i önskad burk och se fram emot babymjuk hud utan konstiga tillsatser. Vårt Body butter fungerar utmärkt för barn och personer med känslig hy, i dessa fall kan det vara bäst att avstå ifrån den essentiella oljan för en så mild slutprodukt som möjligt.

 

Tips!

Ekologiska ingredienser till bra pris hittar du hos Opella. Ett annat tips är Organic Makers, en strålande site för inspiration och råvaror till att göra egna hudvårdsprodukter.

Spara

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera