Gazpacho

Gazpacho

Ge smaklökarna en enkelbiljett till Madrid med sensommarens skönaste soppa; mixa, kyl, njut!

4 portioner | Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 2 röda paprikor
  • 4 stora tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 4 msk olja
  • 4 msk vinäger

Gör så här:

  1. Skölj och skär paprika och tomat i mindre bitar. Ta bort kärnorna ur paprikan och skär gärna bort det träiga bladfästet i tomaterna. Skala löken och skär i bitar.
  2. Lägg grönsakerna i en mixer. Riv eller pressa i 2 stycken vitlöksklyftor. Mixa.
  3. Häll 4 msk olja och 4 msk vinäger i den mixade soppan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ställ i kylen att mogna. (Gazpachon blir ännu godare om den får stå över natten.)

Vid servering kan du späda med vatten om du vill eller lägga i ett par isbitar. Servera med brödkrutongerna.

Tips


Tillbehör som gurka i tärningar och färska kryddor som koriander, timjan eller mejram passar bra till gazpachon. Häll gärna soppan i en termos och ta med på utflykt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *