Ge smaklökarna en enkelbiljett till Madrid med sommarens skönaste soppa; mixa, kyl, njut!
4 portioner | Tillagning ca 30 min
Ingredienser:
- 2 röda paprikor
- 4 stora tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 4 msk olja
- 4 msk vinäger
Gör så här:
- Skölj och skär paprika och tomat i mindre bitar. Ta bort kärnorna ur paprikan och skär gärna bort det träiga bladfästet i tomaterna. Skala löken och skär i bitar.
- Lägg grönsakerna i en mixer. Riv eller pressa i 2 stycken vitlöksklyftor. Mixa.
- Häll 4 msk olja och 4 msk vinäger i den mixade soppan. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ i kylen att mogna. (Gazpachon blir ännu godare om den får stå över natten.)
Vid servering kan du späda med vatten om du vill eller lägga i ett par isbitar. Servera med brödkrutongerna.
Tips
Tillbehör som gurka i tärningar och färska kryddor som koriander, timjan eller mejram passar bra till gazpachon. Häll gärna soppan i en termos och ta med på utflykt!
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!