Våra enchiladas är fyllda med spenat, kikärtor och svarta bönor – en oväntat god kombination.
4 portioner
Tillagning ca 40 min
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 150 g spenat
- ca 350 g svarta bönor
- ca 350 g kikärtor
- 1 dl crème fraiche
- 1 pkt vetetortillas
- 1 brk tacosås
- riven ost
Gör såhär
- Värm ugnen till 200 grader.
- Finhacka lök och vitlöksklyftor. Stek i olja tills löken är genomskinlig.
- Skölj kikärtorna väl, hacka de i mindre bitar och stek ihop med löken. Vänd därefter ner spenaten i omgångar. Koka 5 min tills vätskan dunstat bort.
- Häll över blandningen i en bunke.
- Skölj de svarta bönorna noggrant och rör ner i bunken med 1 dl crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela nästan all tacosås och röran jämt över alla enchiladas. Rulla ihop och ringla över resterande tacosås och riven ost.
- Grädda, i mitten av ugnen ca 15-20 min.
Låt svalna och servera med en sallad.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!