Enchiladas fyllda med spenat och kikärtor

Enchiladas

Våra enchiladas är fyllda med spenat, kikärtor och svarta bönor – en oväntat god kombination.

4 portioner
Tillagning ca 40 min

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g spenat
  • ca 350 g svarta bönor
  • ca 350 g kikärtor
  • 1  dl crème fraiche
  • 1  pkt vetetortillas
  • 1  brk tacosås
  • riven ost

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Finhacka lök och vitlöksklyftor. Stek i olja tills löken är genomskinlig.
  3. Skölj kikärtorna väl, hacka de i mindre bitar och stek ihop med löken. Vänd därefter ner spenaten i omgångar. Koka 5 min tills vätskan dunstat bort.
  4. Häll över blandningen i en bunke.
  5. Skölj de svarta bönorna noggrant och rör ner i bunken med 1 dl  crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela nästan all tacosås och röran jämt över alla enchiladas. Rulla ihop och ringla över resterande tacosås och riven ost.
  7. Grädda, i mitten av ugnen ca 15-20  min.

Låt svalna och servera med en sallad.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *