Ekopåsens garanti: Vi använder produkter med KRAV, Demeter och Eu-eko certifiering

Vi på Ekopåsen är extremt petiga när det kommer till ursprung och kvalitet hos de produkter som ligger i våra påsar. Vårt viktigaste uppdrag är att se till att Ekopåsen är ett lättillgängligt, medvetet val som gynnar miljö, producent och konsument. Därför har vi en egen garanti att den innehåller produkter som bidrar till positiva effekter för miljö, producent och djurhållning likaväl som slutkonsumenten som äter en ekologisk middag.

För att se till att produkterna i våra påsar lever upp till våra förväntningar och högt ställda krav tar vi hjälp av ett fåtal utvalda märkningar med mycket hög standard för ekologisk produktion. Närmare bestämt KRAV, Demeter och EU-ekologisk märkning. Vad dessa olika märkningar innebär kommer vi att gå in på mer detaljerat i separata inlägg. Hittills har vi skrivit om KRAV, det inlägget hittar du här.

I vår strävan efter mer miljövänliga matvanor och en hållbar matkonsumtion har vi valt att göra majoriteten av våra recept vegetariska och alltid informera om vegoalternativ till ingredienser som innehåller kött eller andra animaliska produkter. Våra recept är alltid enkla att anpassa och sätta din personliga prägel på.

Andra märkningar

I Ekopåsen kan du även hitta produkter med andra märkningar, som I love eko (ICA), Änglamark (Coop) och Garant Eko (Willys, Hemköp). Dessa märkningar är KRAV eller EU-eko certifierade och uppfyller alltså kraven för vår garanti och får hamna i våra påsar. Kortare inlägg med mer detaljerad information om vad dessa märkningar innebär är också på gång.

Din input är viktig för oss!

Tveka inte att höra av dig om det är någonting du undrar över gällande våra påsar och deras innehåll, eller om du har ett recept du vill dela med dig av. Du når oss lättast på info@ekopasen.se

 

Ekopåsen – enkel eko

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera