Spaghetti Bolognese

Ekopåse Spaghetti Bolognese

Ekopåse Spaghetti Bolognese

En klassiker från Italien. Desto längre såsen får puttra på spisen desto godare blir den.

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti (beräkna ca 70-100 g per person)
  • ca 450 g nötfärs
  • 1 fpk passerade tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 100 g rotselleri eller 1 st selleristjälk

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök. Fräs lök och köttfärs.
  2. Riv morot grov och skiva selleri. Lägg grönsakerna i pannan. Späd med 2 dl buljong och passerade tomater. Krydda såsen med vitlök, timjan, salt och peppar. (Istället för 2 dl buljong kan du göra en vuxenversion på 2 dl rödvin och 1 buljongtärning).
  3. Sjud på svag värme under lock minst 20 minuter. (Bolognese ska gärna koka minst 1 timme).
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet för 4 personer. Servera pastan med såsen och en sallad. Riv gärna över lite parmesanost.

Tips:


Istället för vitlökspulver kan du använd färsk vitlök. Pressa 1-2 klyftor och stek med löken.