En god couscousrätt med broccoli och svamp, serverat med en sås gjord på crème fraiche och vitlök.
4 portioner
Tillagning ca 20 min
Ingredienser:
- 1 fpk couscous
- ca 250 g broccoli
- 1 st purjolök
- 100 g champinjoner
- 2 dl crème fraîche
- 1 st vitlök
Gör så här:
- Koka couscous för 4 personer enligt anvisningen.
- Skiva purjolök och champinjoner och dela broccoli i bitar.
- Fräs purjolök och champinjonerna i olja i en gryta. Lägg sedan i broccoli och fräs ytterligare någon minut. Häll därefter i ca 1 dl vatten och låt sjuda 5 minuter under lock. Tag sedan av locket och låt resten av vattnet koka bort.
- Rör ner grönsakerna i couscousen.
Sås:
- Blanda 2 dl crème fraîche med 1-2 st vitlöksklyftor. Smaksätt med salt och peppar.
Servera couscousen med såsen.
Tips:
Piffa rätten med nötter, t.ex. mandel eller cashewnötter, att strössla över innan du serverar.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!