Bönstroganoff

Vegetarisk bönstroganoff på kidneybönorStroganoff på kidneybönor med pressad potatis

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st zucchini
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 fpk kidneybönor
  • 2 dl pastasås; tomat och basilika
  • 8 st potatisar

Gör så här:

  1. Skala och dela potatis, salta och koka ca 15 min.
  2. Skala och finhacka lök. Skiva champinjoner. Skär morötter och zucchini i stavar.
  3. Fräs lök och champinjoner i olja i ca 3 min. Tillsätt därefter grönsakerna och fräs ytterligare 5-6 min.
  4. Häll på 1 dl vatten och låt puttra tills morötterna är al dente, ca 5 min.
  5. Tillsätt pastasåsen och crème fraiche.
  6. Skölj bönor väl och häll i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pressad potatis eller potatismos och en bädd av grönt.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *