Stroganoff på kidneybönor med pressad potatis
4 portioner
Tillagning ca 30 min
Ingredienser:
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 st zucchini
- 100 g champinjoner
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 fpk kidneybönor
- 2 dl pastasås; tomat och basilika
- 8 st potatisar
Gör så här:
- Skala och dela potatis, salta och koka ca 15 min.
- Skala och finhacka lök. Skiva champinjoner. Skär morötter och zucchini i stavar.
- Fräs lök och champinjoner i olja i ca 3 min. Tillsätt därefter grönsakerna och fräs ytterligare 5-6 min.
- Häll på 1 dl vatten och låt puttra tills morötterna är al dente, ca 5 min.
- Tillsätt pastasåsen och crème fraiche.
- Skölj bönor väl och häll i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pressad potatis eller potatismos och en bädd av grönt.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!