Böngryta med en flört till det ungerska köket

Ekopåse Böngryta

Låt dig väl smaka vår vegetariska variant av gulasch som innehåller de typiska kryddorna paprikapulver och kummin.

4 portioner
Tillagning ca 40 min

Ingredienser:

  • 4 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk kummin
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 brk blandade vita bönor

Gör så här:

  1. Skölj bönorna väl och låt dem rinna av.
  2. Skala och hacka löken och 2 vitlöksklyftor. Skär potatisen i tärningar. Dela och kärna ur paprikorna och skär de i stora bitar.
  3. Fräs grönsaker med lite olja i en kastrull. Rör ner 2 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver och kummin.
  4. Tillsätt 2,5 dl buljong och krossade tomater. Låt grytan koka 10-15 minuter under lock.
  5. Blanda ned bönorna i grytan. Smaka av med salt och peppar och koka upp.

Servera soppan med och bröd och toppa gärna med en klick gräddfil.

Tips:


För en het variant, blanda i sambal oelek eller ungersk pista.


0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *