Låt dig väl smaka vår vegetariska variant av gulasch som innehåller de typiska kryddorna paprikapulver och kummin.
4 portioner
Tillagning ca 40 min
Ingredienser:
- 4 potatisar
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 paprikor
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk kummin
- 2,5 dl grönsaksbuljong
- 1 brk krossade tomater
- 1 brk blandade vita bönor
Gör så här:
- Skölj bönorna väl och låt dem rinna av.
- Skala och hacka löken och 2 vitlöksklyftor. Skär potatisen i tärningar. Dela och kärna ur paprikorna och skär de i stora bitar.
- Fräs grönsaker med lite olja i en kastrull. Rör ner 2 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver och kummin.
- Tillsätt 2,5 dl buljong och krossade tomater. Låt grytan koka 10-15 minuter under lock.
- Blanda ned bönorna i grytan. Smaka av med salt och peppar och koka upp.
Servera soppan med och bröd och toppa gärna med en klick gräddfil.
Tips:
För en het variant, blanda i sambal oelek eller ungersk pista.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!