Bönburgare med bröd

Ekopåsens Bönburgare

Mexikoinspirerad burgare på bönor och majs

För en rökig och smakrik version krydda med 1-2 kryddmått Chipotle chilipulver (rökt jalapeño).

4 stora eller 8 små burgare. Tillagning ca 50 min.
Ingredienser:

  • 380 g kidneybönor
  • 380 g svarta bönor
  • 1 påse kryddmix taco
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl majs
  • 1 lök
  • 1  ägg
  • 4 stora eller 8 små hamburgerbröd

Tillbehör:

Salladsmix, tomater, rödlök, ost, tacosås.

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 225 g.
  2. 
Skölj väl och mosa bönorna lätt med en gaffel i en stor skål. Krydda med Taco kryddmix och ev. chipotle chilipulver. Blanda.
  3. Lägg i ströbröd, majs, finhackad gul lök och 1 ägg. 
Rör försiktigt ihop allt.
  4. 
Forma till biffar, inte större än en handflata och lägg på oljat smörpapper eller direkt på den oljade plåten och grädda i ca 20 minuter.
  5. Du kan även steka burgarna, men vi föredrar att göra de i ugnen, eftersom de håller ihop bättre.

Servera dem färdiga eller som vi brukar göra, låta alla få göra sin egen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *