Mexikoinspirerad burgare på bönor och majs
För en rökig och smakrik version krydda med 1-2 kryddmått Chipotle chilipulver (rökt jalapeño).
4 stora eller 8 små burgare. Tillagning ca 50 min.
Ingredienser:
- 380 g kidneybönor
- 380 g svarta bönor
- 1 påse kryddmix taco
- 0,5 dl ströbröd
- 0,5 dl majs
- 1 lök
- 1 ägg
- 4 stora eller 8 små hamburgerbröd
Tillbehör:
Salladsmix, tomater, rödlök, ost, tacosås.
Gör såhär:
- Värm ugnen till 225 g.
- Skölj väl och mosa bönorna lätt med en gaffel i en stor skål. Krydda med Taco kryddmix och ev. chipotle chilipulver. Blanda.
- Lägg i ströbröd, majs, finhackad gul lök och 1 ägg. Rör försiktigt ihop allt.
- Forma till biffar, inte större än en handflata och lägg på oljat smörpapper eller direkt på den oljade plåten och grädda i ca 20 minuter.
- Du kan även steka burgarna, men vi föredrar att göra de i ugnen, eftersom de håller ihop bättre.
Servera dem färdiga eller som vi brukar göra, låta alla få göra sin egen.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!