Blomkålssoppa med päron och ädelost

Blomkål och päronsoppa med ädelost

Denna krämiga soppa är en underbar kombination av blomkål, päron och ädelost. Toppad med valnötter

4 portioner | Tillagning: 25 minuter

Ingredienser:

50 gram valnötter

1 lök, finhackad

2 stycken bladselleri, skivad

2 stora alternativ 3 små päron, skalade, urkärnade i bitar

500 gram blomkål, fördelade i buketter

1 liter grönsaksbuljong

2 msk crème fraîche, alternativt Oatly iMat Fraiche

100 gram ädelost, alternativt Astrid och Aporna Cheezly – Ädeolstsmak

färsk bladpersilja till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Dela valnötterna i mindre bitar och lägg på en plåt och strö över lite havssalt. Rosta i 5–7 minuter tills de blir gyllenbruna, ställ åt sidan för att svalna.
  2. Skala päronen, kärna ur och dela i bitar. Dela blomkålen i buketter. Hacka löken och skiva sellerin.
  3. Häll i olja i en stor kastrull. Stek  lök och selleri tills löken blir glansig. Häll i blomkål och päron med 1 liter buljong.  Låt småkoka i 20 minuter tills blomkålen är mjuk.
  4. Rör ner ädelosten. Låt sjuda i ytterligare några minuter.  Mixa sedan soppan slät

Servera med valnötter och päronchutney, se vårt recept utan socker »

Päron

 

Spara

Spara

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *