Denna krämiga soppa är en underbar kombination av blomkål, päron och ädelost. Toppad med valnötter
4 portioner | Tillagning: 25 minuter
Ingredienser:
50 gram valnötter
1 lök, finhackad
2 stycken bladselleri, skivad
2 stora alternativ 3 små päron, skalade, urkärnade i bitar
500 gram blomkål, fördelade i buketter
1 liter grönsaksbuljong
2 msk crème fraîche, alternativt Oatly iMat Fraiche
100 gram ädelost, alternativt Astrid och Aporna Cheezly – Ädeolstsmak
färsk bladpersilja till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Dela valnötterna i mindre bitar och lägg på en plåt och strö över lite havssalt. Rosta i 5–7 minuter tills de blir gyllenbruna, ställ åt sidan för att svalna.
- Skala päronen, kärna ur och dela i bitar. Dela blomkålen i buketter. Hacka löken och skiva sellerin.
- Häll i olja i en stor kastrull. Stek lök och selleri tills löken blir glansig. Häll i blomkål och päron med 1 liter buljong. Låt småkoka i 20 minuter tills blomkålen är mjuk.
- Rör ner ädelosten. Låt sjuda i ytterligare några minuter. Mixa sedan soppan slät
Servera med valnötter och päronchutney, se vårt recept utan socker »
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!