blomkålsmos

Vegetarisk/vegansk blomkålsmos.

Blomkålsmos är perfekt att variera potatismos med och går minst lika snabbt att tillaga. Örterna tillför en härligt smakfull touch.

 

Ingredienser:

1 blomkål

2 vitlöksklyftor

5 cm purjolök

1–2 msk olja

1 1/2 dl mjölk (kan rekommendera mandelmjölk)

2 msk hackad färsk gräslök

1 tsk hackad färsk timjan

salt och peppar

 

Gör så här:

  1. Koka blomkålen i lättsaltat vatten i medelhög värme, ca 10 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
  2. Häll av vattnet och kör blomkålen i en matberedare (vår har gått sönder så vi använder en mixer, det går lika bra).
  3. Stek vitlök och purjolök i någon minut tillsätt därefter mjölk, hackad gräslök, timjan. Låt koka tills purjolöken är mjuk.
  4. Häll över såsen i matberedare och mixa tills blomkålen är krämig.

Smaka av med salta och peppar.