Belugalinssoppa

Belugalinssoppa, rena hälsosoppa med ingefära, chili, citron och spenat.

God hälsosoppa med vitlök, ingefära, chili och citron. Lägg till gurkmeja så har du en soppa som är hälsan själv.

4 portioner
Tillagning ca 30 min

Ingredienser:

  • Spaghetti för 2-3 portioner
  • 2 dl Belugalinser
  • 3 st morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chili
  • 2 cm ingefära
  • 1 påse färsk spenat
  • 1 st citron

Gör så här:

  1. Koka pastan separat enligt förpackningen, al dente.
  2. Under tiden hacka 2 stycken vitlöksklyftor, chilin och ingefäran. Fräs tillsammans i olja. Har du gurkmeja hemma krydda med 2 tsk.
  3. Lägg i 2 dl linser och ca 1,4 liter vatten med 1 buljongtärning. Skiva morötterna och lägg med. Låt koka ca 15 min. (Belugalinserna färgar soppan brun. Koka de separat om du vill ha en klarare soppa, glöm då inte minska mängden vatten med ca 4 dl. Soppan är dock lika god om du kokar linserna med från början.)
  4. Ta saften från en hel citron. Sist lägger du i spenaten och pastan. Koka ca 2 min till. Smaka av med salt.

Servera med knäckebröd.

Tips:


Lägg med 1-2 citrongräs som ger en mild citronsmak.
Låt hela gräset koka med i rätten men ta bort det före servering. 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *