, ,

Auberginesill

auberginesill

Vegetarisk/vegansk sill på aubergine

Inlagd sill är en favorit på julbord och den är svårt att vara utan. Som tur är finns aubergine, vilket är förvånansvärt bra som ersättning till sill. I vår version låter vi skalet vara kvar på auberginen. Det finns massor av nyttigheter i skalet men det kan vara svårt med den hårda ytan.  Är du osäker förslår jag att du provar dig fram och skalar bara halv auberginen.

 

Ingredienser:

1 dl ättiksprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

1 tsk gula senapsfrön

3 lagerblad

1 stor aubergine

1 morot skurna i slantar

1 rödlök skivad

1 dl hackad dill

Gör så här:

  1. Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull. Koka upp och ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.
  2. Skölj och dela auberginen i mitten på längden. Skär i månhalvorna och dela de en gång till så du får ca 2 cm tjocka stavar. Lägg de i ett glaskärl och salta mellan lagren. Koka upp vatten och häll över auberginen, låt stå i 10 min. Häll av vattnet
  3. Slanta morot, skiva rödlök och dela dillen, lägg över allt ovanpå auberginen. När lagen har svalnat häll över auberginen, låt stå i kylskåp över natten.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *