Amarantsoppa med morötter och spenat.

Amarantsoppa med morötter, spenat, ingefära och gurkmeja.

Vill du ha en lättare måltid, är vår amarantsoppa med kryddorna ingefär och gurkmeja  både nyttig och lagom mättande. Bra för dig som vill ha lite extra koll på vikten.

 

4 portioner | Tillagning: 45 minuter

Ingredienser:

1 hackad lök

1 hackad vitlök

2 cm ingefära

2 morötter skurna i slantar

1 msk tomatpure

1-2 tsk gurkmeja

1 buljong

8 dl vatten

0,5 dl amarant

ca 65 g spenat

1 zucchini skuren i bitar

olja

salt & peppar

 

Gör så här:

  1. Hacka lök, vitlök och färsk ingefära. Skala morötter och skiva i slantar. Dela zucchinin i bitar.
  2. Värm olja och stek löken på medelhög värme tills den är glansig. Tillsätt vitlök, ingefära och morötter och förväll.
  3. Krydda med gurkmeja och tomatpure. Häll i vatten och buljong. Låt soppan få koka upp, då häller du i amaranten och sänk värmen så att soppan sjuder. Låt sjuda ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt zucchini och spenat och koka i 5 minuter till.

Servera med knäckebröd.

 

Tips, vill du ha lite rivigare soppa ta mer ingefära.